De werken aan de bijgebouwen

Posted on

De werken aan de bijgebouwen

 

Zicht op de voorzijde van de schuur en het poortgebouw voor het begin van de restauratie werken. Boven de poort ziet men de nog de rechtopstaande muur van de oude duiventil.

 

 

Tijdens restauratie werd het volledige dak verwijderd. De draagbalken van de dakconstructie werden niet  meer gedragen in noordelijk muur. Aanvankelijk wou men deze muur stutten met steunberen maar uiteindelijk werd gekozen om de muren volledig terug op te metsen.

 

 

Na de werken ziet het geheel er zo uit. Boven de poort werd op  de rechte muur  een lessenaarsdak aangebracht omdat dit beter aansluit met de bouwstijl die in het midden van de 18de eeuw werd gehanteerd.

 

 

De schuur langs de zijde van de binnenkoer voor de aanvang der werken. Boven de poort tekens om de boze geesten te bezweren deze tekens werden in de vroeger tijden regelmatig te vinden op de boerderijen. Links naast  de grote rondboginge poort ziet men nog de resten van het oude secreet.

 

De zijgevel naast het het kleine rondboogdeurtje is gedeeltelijk  losgescheurd zodat een gedeelte achtergevel terug moet op gemetst worden.

 

 

 

Deze foto geeft het beeld van de huidige toestand.

 

 

 

 

Het varkenshok voor de aanvang van de werken.

 

 

 

 

Het varkenshok tijdens werken.

 

 

 

 

De huidige toestand.

 

 

 

 

Het kippenhok en de bakoven voor  de aanvang van de werken. Deze gebouwen zijn aangebouwd tegen de oostelijke zijgevel.

 

 

 

Zicht van tijdens de werken.

 

 

 

 

De de oostelijke gevel na de werken. Tegen de gevel werd een glazen serre aangebouwd die de woning met het vroegere kippenhok verbind. De het glas is in deze constructie is gezet op dezelfde manier waarop in het begin van vorige de serre’s werden gemaakt.

 

De metselwerken werden uitgevoerd door het aannemersbedrijf Verstraeten & Vanhecke uit Wilrijk. Een bedrijf gespecialiseerd in renovatie en restauratie.

 

Terug naar overzicht.