De verbouwingen in het woonhuis en aan het poortgebouw

Posted on

De verbouwingen in het woonhuis en aan het poortgebouw

 

De verbouwing van het poortgebouw.

        

De ruimte boven het poortgebouw was oorspronkerlijk de slaapplaats van de paardenknecht. Later werd deze ruimte door Mr, Rik Sellekaerts omgebouwd tot duiventil. Bij de restauratie werd de ganse bovenbouw verwijderd de betonnenbalk werd terug vervangen door een houtenbalk zoals het oorspronkelijk was. De kinderbalken die de vloer dragen werden ingekapt om hoogte te winnen. En in deze ruimte kan terug geslapen worden.

Verbouwing van de keuken zicht op de rechter muur.

Foto 1:  Hoek van de voormuur met de rechtermuur Het behang is los gekomen door het opstijgend vocht in de muur.

 

 

 

Foto 2:  Het behang en de bepleistering zijn verwijderd in de hoek wordt een rondboog deur zichtbaar die toegang gaf tot de kelder.

 

 

 

Foto 3: De muren zijn terug bepleisterd en de toegang tot de kelder zijn terug bruikbaar gemaakt.

 

Verbouwing van de keuken zicht op de linker muur.

Foto 1: Op de foto zie je de opening die toegang gaf tot het smokkelkot gemaakt door Mr Rik Sellekaerts, Bij de inrichting van de keuken werd voor de bestaande haard een muur gemetst en zo ontstond er tusen de twee muren een holte van ongeveer 1 meter.  Via het gat in de muur dat verscholen zat achter een grote kast kon men in deze holte . Deze ruimte heeft tijdens WO II haar diensten bewezen. Om niet te verraden dat er in deze ruimte er was werd de opbouw van de schoorsteen op de zolder verdieping verwijderd.

Foto 2: Zicht op de ruimte nadat de  muur van het smokkelkot werd verwijderd. de resten van de haard zijn nu duidelijk zichtbaar.

 

 

 

Foto 3: In de afgewerkte keuken wordt de opening van de oude haard gebruikt om een afzuigkap in te verwerken en blijft de houten balk van de vroeger haard zichtbaar.

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht.